SORRY ! Inkspired is volboekt voor 2024. Als er terug plekjes vrijkomen, wordt dit aangekondigd via Instagram.

Werkwijze en FAQ

Werkwijze

1. Afspraak

Om een ontwerp zo passend mogelijk te maken bij jouw persoonlijke stijl en verhaal, is het heel fijn om eens in het echt af te spreken en alles tot in detail te bespreken. Je maakte misschien al een Pinterestbord met afbeeldingen die je aanspreken. Dat komt handig van pas om samen te bekijken en te bespreken wat mogelijk is binnen jouw smaak en budget. Op mijn bureau is het mogelijk om vele voorbeelden te bekijken en aan te voelen van papiersoorten, materialen en druktechnieken. Ik begeleid je graag door alle mogelijkheden van het gelegenheidsdrukwerk, en indien gewenst eveneens dagelementen (zoals menukaarten, welkombord, ...). Ik hou enorm van speciale verzoekjes en brainstorm met plezier over jouw wilde plannen. Ben je enthousiast om samen te zitten, contacteer me dan voor een afspraak. Inkspired neemt slechts een beperkt aantal opdrachten aan per maand om de service en kwaliteit voor elke klant te bewaren. Stuur daarom jouw aanvraag minstens 4 tot uiterlijk 3 maand voor jullie "deadline".

2. Offerte

Op basis van onze afspraak kan ik een gedetailleerde prijsberekening op maat maken. Alle elementen worden per onderdeel weergegeven met de bijhorende prijzen. Wanneer deze offerte naar wens is, wordt er een voorschot van 50% van de totaalprijs gevraagd als bevestiging van de opdracht. Zodra het voorschot en alle nodige info (tekstuele gegevens) binnen zijn, kan ik jullie inplannen om te starten met het ontwerp! 

3. Ontwerp

Er wordt via mail een digitale preview van het volledige pakket naar jou toegestuurd, om een zo goed mogelijk beeld te hebben van de samenhangende look. Hierop krijg je de kans om feedback te geven en worden er indien nodig nog aanpassingen gedaan.

4. Productie

Eens alles digitaal werd goedgekeurd door jou, maken wij alles klaar voor productie/druk. Afhankelijk van de gekozen druktechnieken zal de timing van aflevering varieren. Voor geboortekaartjes geven jullie een seintje wanneer het kindje geboren is (via mail of sms) met de nog ontbrekende gegevens (datum, lengte, gewicht). De laatste details worden vervolgens aangepast, opdat de kaartjes zo vroeg als mogelijk klaar kunnen zijn. Vraag gerust om een raming wanneer jouw kaartjes klaar kunnen zijn. 

5. Eindresultaat

Vanaf alles klaar is, krijg je een seintje om het totaalpakket op te halen, samen met de slotfactuur voor het geleverde werk. Wens je reeds delen vooraf te krijgen, zoals bv. enveloppes om die al te beschrijven, dan kan dat. We leven graag met je mee in deze spannende periode en kijken ernaar uit om te horen wat jij en jullie omgeving van het eindresultaat vonden! Benieuwd wat anderen vonden van de samenwerking, bekijk het hier bij "Waardering".

Veelgestelde vragen

Wat kost op maat gemaakt gelegenheidsdrukwerk?

De kost van gelegeheidsdrukwerk hangt af van verschillende factoren: het soort ontwerp, het aantal exemplaren, de formaten, de druktechniek, het papiersoort/materiaal, etc.
Wanneer we samenzitten wordt er steeds rekening gehouden met jullie wensen zodat het pakketje valt binnen jullie persoonlijke smaak, maar ook binnen jullie budget. We streven ernaar om een juiste balans te maken zodat de verhouding prijs-kwaliteit juist zit.
Na een afspraak waar we al jullie wensen bespreken wordt er een gedetailleerde offerte op maat gemaakt.

Goed om weten is dat de meeste Inkspired klanten gaan voor ambachtelijke technieken (zoals bv. heetgepersde goudfolie en handgemaakte elementen in het ontwerp) op dikkere papiersoorten, met bijhorende enveloppes en extra papierwerk, en/of grafische styling. Zij doen daardoor meestal een investering tussen 1200,00 en 3000,00 euro excl. btw voor ontwerp én druk samen.

Naast de uitnodigingspakketten kan je bij (huwelijks)feesten ook dagelementen (zoals menukaarten, naamkaartjes, tafelnummers, welkomstborden, tafelschikkingsborden, misboekjes etc.) laten maken in dezelfde stijl als de uitnodigingen. De ééne klant gaat al wat verder in aankleding voor op de dag zelf, dan de andere. Zo kan je bijvoorbeeld een gigantische backdrop-muur en andere decoratieve signalisatie laten ontwerpen door ons, of je kan je laten gaan in gadgets voor jullie gasten (servettes met goudfolie, custom pins, goodiebags, ...). Als jullie het liever subtieler willen, kan je bijvoorbeeld enkel stickertjes, labeltjes, ... laten maken om aan bedankgeschenkjes te personaliseren. Hiervoor maken wij ook een offerte op maat, na de "live"-afspraak waarin we alles meer in detail bespreken a.d.h.v. enkele voorbeelden en ideëen.

Bij geboortes draait het extra drukwerk naast het aankondigingspakket meestal rond labeltjes, (contour)stickertjes, etc. om de geboortegeschenkjes in dezelfde stijl te krijgen als bij de geboortekaartjes. Maar er kan hiervoor ook decoratieve signalisatie worden gemaakt zoals kleine bordjes of een mooie poster voor op de kamer. Na onze "live"-afspraak waarin we alles meer in detail bespreken a.d.h.v. enkele voorbeelden en ideëen, geef ik hiervoor ook een offerte op maat.

Stuur gerust een mailtje via het contactformulier om een afspraak te maken of om uitgebreidere informatie i.v.m. de prijzen en werkwijze te verkrijgen.

Hoelang op voorhand moet ik jou contacteren voor mijn gelegenheidsdrukwerk ?

Inkspired is een one-woman-show. Daarom is er plaats voor een beperkt aantal projecten per maand. Ik vind het belangrijk dat elke gelegenheid de aandacht krijgt die ze verdient, en er nog marge is voor eventuele last-minute klanten
(dat zijn dan bv. rouwkaarten met een korte doorlooptijd). Sommige maanden zijn drukker dan andere (vele events gaan door in de zomer bv.) dus als je zeker wilt zijn van een plaatsje bij Inkspired, boek je best tijdig.

Voor geboortes en andere gelegenheden neem je best minstens 4 tot uiterlijk 3 maand voor de (uitgerekende) datum een afspraak. Afhankelijk van de complexiteit van jullie concept zijn jullie absoluut vrij om vroeger een afspraak te nemen.
(Bv. wanneer jullie exclusieve druktechnieken willen (zoals letterpress en goudfolie) of een tijdsintensief ontwerp (zoals illustraties op maat))

Voor huwelijken kan dat ongeveer al 1,5 jaar op voorhand wanneer je save the dates nodig hebt in dezelfde stijl als de huwelijksuitnodigingen. Zodra je de datum en locatie hebt van het feest, kunnen we aan de slag!
Wanneer save the dates niet nodig zijn, kan een afspraak zo een 4 maand op voorhand genomen worden. Vroeger mag zeker als jullie concept uitgebreid is of jullie enthousiaste voorbereide mensen zijn.

Hieronder een idee wanneer aankondigingskaarten meestal worden uitgestuurd: 

- save the dates: 6 à 8 maand op voorhand, tot zelfs 12 maand op voorhand als je gasten uit het buitenland hebt of jouw feest in het buitenland doorgaat
- uitnodigingen: 2 maand à 6 weken op voorhand. Net zoals bij de save the dates kan je de uitnodigingen vroeger uitsturen voor gasten uit het buitenland of als jouw feest zelf in het buitenland doorgaat.
- bedankingen: 2 à 4 weken na het event of eventgerelateerde gebeurtenis (bv. huwelijksreis of babyborrel)

Van tijd tot tijd toveren we hier wel eens een pakketje uit onze hoed met een korte tijdslijn, maar weet dat er dan bepaalde druktechnieken niet altijd meer mogelijk zijn of er een rushfee bovenop de prijs kan komen. 
Vraag gerust naar uitgebreidere info of maak een afspraak via het contactformulier.

Hoelang duurt het om een project op maat te ontwerpen en realiseren (drukken/produceren)?

Dat hangt af van de grootte en complexiteit van het project, mijn beschikbaarheid en de tijd dat er valt tussen het heen en weer communiceren van feedback. Stuur gerust een mailtje via het contactformulier om dit te bespreken.
Voor uitnodigingen en aankondigingen rekenen we gemiddeld 3 à 5 weken van afspraak tot afgeleverd project met tijd tussen voor feedback. Sneller kan ook mits extra rushfee of wanneer er minder ambachtelijke en handgemaakte elementen aan te pas komen.

Afgezien van het soort ontwerp is de druktijd van flatprinted kaarten ongeveer 3 à 5 werkdagen en van ambachtelijke druk (zoals bv. letterpress en goudfolie) is dat ongeveer een 8-tal werkdagen.
Geboortekaartjes krijgen voorrang op ander gelegenheidsdrukwerk gezien de timing. Dan kan ook het ambachtelijk drukwerk sneller de deur uit (5-tal werkdagen). Wij verkiezen graag kwaliteit boven snelheid, en hebben daarom geen “binnen de 24u” service.
Als je weet dat een ambachtelijke drukker in totaal ongeveer 7 uur zoet is met het manueel verwerken van jullie kaarten en eerst jullie nog ontbrekende gegevens moeten worden aangevuld (datum, uur, gewicht, lengte) om er drukplaten van te maken, dan weten jullie dat we jullie wachttijd goed gebruiken om de kaarten met de nodige zorg te drukken en te laten drogen, om het dan met liefde af te werken tot een mooi pakketje. We kunnen in sommige gevallen ook al wat voorbereidend werk doen aan de kaarten waardoor we dit sneller dan ander soort drukwerk kunnen buitenkrijgen. Vraag gerust naar meer info hierover tijdens onze afspraak! 

Wat gebeurt er met het geboortekaartje eens mijn baby geboren is?

Op de dag van de geboorte contacteer je ons met de ontbrekende gegevens (datum, gewicht, lengte, ...) en de naam als die nog niet werd verwerkt in het voorontwerp (via mail of sneller via sms of what's app). Wij passen het kaartje dan aan en stoppen het in druk na jullie finale goedkeuring. Zodra het pakketje klaar is krijgen jullie terug een seintje van mij met het leuke nieuws dat de kaartjes klaar zijn om uit te delen !

Kan jij ook zorgen voor de extraatjes van een geboorte, zoals doopsuikerdoosjes?

Naast het geboortekaartje zelf kan ik ook zorgen voor alles wat een grafische touch nodig heeft, zijnde doosjes, buttons, magneetjes, stickers, labels, enveloppen, etc. Ik focus me op papier en vormgeving, daarom heb ik geen snoepjes, plantjes, glaswerk etc. in de aanbieding, maar ik kan jullie wel gidsen in de mogelijkheden zodat alles mooi samen past. Ik ben ook gek op "speciallekes", dus laat het gerust weten als je iets in gedachten hebt wat je nog niet in mijn portfolio zou gevonden hebben. 

Ik heb een dichte deadline, kan je mij helpen?

Van tijd tot tijd toveren we hier wel eens een projectje uit onze hoed met een korte tijdslijn, maar weet dat er dan bepaalde druktechnieken niet altijd meer mogelijk zijn of er een rushfee bovenop de prijs kan komen. Mail gerust met jouw vragen voor de mogelijkheden en onze beschikbaarheid via het contactformulier.

Wat is letterpress, hoe lang duurt het en wat kost het?

Letterpress is een eeuwenoude druktechniek dat vandaag nog steeds wordt geapprecieerd door zijn ambachtelijke kenmerken. Het drukken met een letterpress vergt een goed oog voor detail en precies meetwerk. Elk kaartje wordt manueel in de machine gevoed. Elke kleur wordt met de hand gemengd en apart gedrukt, daarom zie je bij letterpress meestal ontwerpjes die bestaan van 1 tot 3 kleuren. Van een digitaal ontwerp wordt een cliché gemaakt. Dit cliché wordt met de inkt in een dik en zacht papier gedrukt, dat creëert diepte die je kan zien en voelen. Na het schoonsnijden verkrijg je dus een kaartje dat elegantie en ambacht uitstraalt. Via diezelfde manier worden ook kaarten gemaakt met goudfolie, zilverfolie, koperfolie.
Kersverse mama’s en papa’s willen meestal heel snel de geboortekaartjes kunnen uitdelen zodra de baby het levenslicht heeft gezien. We begrijpen volledig jullie enthousiasme en doen er dan ook alles aan om dit zo vroeg als mogelijk voor jullie klaar te hebben. Wij verkiezen graag kwaliteit boven snelheid, en hebben daarom geen “binnen de 24u” service.
Als je weet dat een ambachtelijke drukker in totaal ongeveer 7 uur zoet is met het manueel verwerken van jullie kaarten en eerst jullie nog ontbrekende gegevens moeten worden aangevuld (datum, uur, gewicht, lengte) om er drukplaten van te maken, dan weten jullie dat we jullie wachttijd goed gebruiken om de kaarten met de nodige zorg en liefde af te werken. 
De kost van letterpress is afhankelijk van verschillende factoren zoals ontwerp, aantal kleuren, papiersoort, formaat en oplage. Bij letterpress zijn vooral de opstartkosten hoog, maar hoe meer je bestelt, hoe minder de kost per kaartje. Het is dus best dat je in je eerste bestelling een voldoende hoeveelheid bestelt, want als je moet bijbestellen komen er opnieuw de opstartkosten bij. Voor meer informatie kan je ons bereiken via het contactformulier.

Ik heb een bepaalde druktechniek en/of speciaal materiaal in gedachten, maar weet niet of dit mogelijk is?

We houden enorm van unieke verzoekjes. Inkspired werkt samen met een hoopje ervaren drukkers, letterpressers en andere creatieve handige harry’s om jouw wensen te realiseren. Heb jij een speciale druktechniek of materiaal in gedachten, dan doe ik graag het nodige om jouw idee te verwezenlijken.

Hoeveel kost het om mijn gelegenheidsdrukwerk met de post te versturen?

Dat is afhankelijk van de afmetingen en het gewicht. Je kan dit laten berekenen in jouw postkantoor. Wil je graag op voorhand maken dat jouw uitnodiginen binnen een genormaliseerde zending vallen, dan kunnen we dit bespreken en implementeren in de ontwerpfase.

Ik kan me moeilijk vrijmaken om bij jou langs te komen tijdens jouw kantooruren. Kan ik op een ander tijdstip komen?

Mijn kantooruren zijn van dinsdag tot vrijdag van negen uur 's morgens tot vijf uur 's avonds. Ik heb deze kantooruren bewust opgesteld omdat ik mezelf grenzen moet opleggen. Als ik dit niet zou doen, ben ik er zeker van dat ik al mijn tijd zou vullen met design opdrachten, terwijl mijn zoontje, mijn familie en geliefden die tijd ook op prijs stellen. Uiteraard doe ik mijn best om ook buiten de kantooruren dringende vragen en communicatie per mail te verwerken. Laat me gerust weten wanneer je wél zou kunnen afspreken en dan kunnen we een oplossing vinden die voor ons beide goed past. 
Tip: als je bv. langskomt voor huwelijksuitnodigingen, dan kan je een dag nemen waarop je verschillende leveranciers combineert. Bijvoorbeeld de jurk passen, bloemen kiezen en uitnodigingen bespreken. Hou er rekening mee dat we meestal zo een goed uurtje samenzitten. 

Ik woon niet bij jou in de buurt, kan ik toch iets laten ontwerpen door jou?

Mijn werkplek bevindt zich in het Gentse. Het is heel fijn om persoonlijk te kunnen afspreken, want hier op mijn bureau liggen heel wat voorbeelden en stalen om in het echt te bekijken en voelen. Kleurtinten, texturen en diktes van papier zijn toch wat anders op een scherm dan in het echt. Maar wie met mij wil werken vanuit een ander land kan steeds een FaceTime of Skypegesprek met mij houden, en dan probeer ik alles zo goed mogelijk te representeren aan de hand van de videocall en extra foto's. Binnenlandse klanten komen (met enkele uitzonderingen) hun drukwerk hier ophalen. Dit omdat ik niet verantwoordelijk kan zijn voor wat er met het pakketje gebeurt onderweg naar jullie. Uiteraard wordt alles hier steeds goed verpakt voor verzendingen, maar weet dat opsturen naar het buitenland een extra risico is en er verzendkosten zijn afhankelijk van het volume van het pakket. 
Contacteer me gerust via het formulier om te bespreken wat mogelijk is!

Ik heb een mooi ontwerpje gevonden op het internet, kan je dit namaken?

Inkspired maakt geen kopies van andere ontwerpen. Laat me weten wat je er zo leuk aan vindt en vertrouw erop dat ik bij mijn creatief proces er mijn ding mee zal doen om tot een uniek resultaat te komen die geen replica is van andermans werk. De reden dat ik ontwerp op maat is net omdat jullie een ontwerp zouden hebben dat niemand anders ook heeft.

Wat als ik mijn bestelling zou willen annuleren?

Dat kan altijd, maar hou er rekening mee dat er zal gefactureerd worden hoeveel er al aan het project werd gewerkt. Zolang ik nog niets heb ontworpen, zal ik je uiteraard ook niets aanrekenen. Dus als je zou willen annuleren, doe het dan best zo snel mogelijk.

Met welke leveranciers werk jij, hoe heb je dat gemaakt, welke lettertypes zijn dat?

Zowel klanten als collegaʼs stellen vaak deze vragen om heel diverse redenen (budget, kennis, advies, nieuwsgierigheid...). Hierbij een uitgebreid antwoord. Ik werk met verschillende ervaren papierleveranciers, drukkers en handige harryʼs. Ik ben fan van die speciale technieken, unieke ambacht en het vakmanschap dat erbij komt kijken. Wanneer ik dan de juiste mix gevonden heb voor die specifieke opdracht, combineer ik  wel vaker verschillende technieken zodat het eindresultaat naar wens is, alsook zo dicht mogelijk aanleunt bij jouw stijl én budget. Het is deel van mijn job en toolkit als grafisch vormgever om die juiste technische kennis te hebben voor een optimaal resultaat en te overzien dat alles verloopt volgens de regels van de kunst en onze gemeenschappelijke visie. Elke klant is zeker vrij om zelf een lokale drukker te kiezen en alleen het ontwerp bij Inkspired te laten doen, maar dan hebben wij helaas geen zicht op het verloop en het tastbare eindresultaat opdat jullie er tevreden mee zullen zijn. 
Aan de collega-vormgevers die (nog) niet weten hoe ze aan bepaalde zaken beginnen; ik help je graag verder met productie wanneer je ons een drukklaar bestand aanlevert, maar een stap-voor-stap handleiding hoe we stationery, goodies en decoratie maken zullen we niet verder delen omdat unieke creatie net de kern is van het bedrijf Inkspired.

Inkspired specialiseert zich in maatwerk, dus wordt er vaak gebruik gemaakt van handlettering, typografie en illustraties die van nul werden ontworpen, specifiek voor de klant.
 Hoe ik dat doe, laat ik af en toe zien in behind-the-scenes stories op Instagram. Ik combineer graag analoog werk met het digitale om tot een authentiek maar verzorgd resultaat te komen. Het is dan ook zo dat je de letters hoe ik ze gemaakt heb, niet zal vinden als lettertype omdat ze voor een specifieke opdracht zijn gemaakt. Wanneer je voor jouw project graag een bepaald lettertype gebruikt om daarna nog te gebruiken op jouw website etc., ga ik op zoek naar lettertypes die daarvoor geschikt zijn en passen binnen jullie budget. Helaas kan niet elk lettertype zomaar op elk medium gebruikt worden. Als vormgever zijn verschillende lettertypes en de kennis ervan natuurlijk ook een must-have. Straffe fonts kunnen in aankoop heel hoog oplopen. Zo is maar één van mijn lievelingsfonts 250 euro waard. Dit betalen jullie niet als klant, wanneer Inkspired voor jullie iets maakt. 
Maar indien jullie er zelf mee aan de slag willen, moeten jullie dit font om licentieredenen zelf aankopen. 
Meestal komt het voor de klant dan ook voordeliger uit wanneer jouw vormgever het ontwerp van begin tot einde voor jou kan verzorgen, dan het zelf op te maken en het op de juiste manier drukklaar te krijgen voor een specifieke druktechniek rekeninghoudend met de gehele set of huisstijl. Er bestaan ook een heleboel gratis fonts online die voor persoonlijk gebruik bedoeld zijn, dus als je het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan voor een ontwerp, kan je daarin uren scrollen voor een font dat bij jullie past! Nog andere vragen of opmerkingen? Laat het gerust weten en ik streef ernaar een juiste oplossing aan te bieden voor jullie specifieke wens. 

Wat kost een huisstijl / branding?

De kost van een huisstijl hangt af van hoe uitgebreid u het huisstijlpakket wenst te maken. Een basis huisstijlpakket kan bijvoorbeeld al opgemaakt worden uit een logo, visitekaartjes en briefpapier. Verder kan u een brandingpakket uitbreiden met belettering van een wagen, relatiegeschenken etc. De mogelijkheden kunnen sterk variëren, zodus ook de prijs. Contacteer me gerust voor een vrijblijvende offerte van een huisstijl op maat.

Kan ik je inschakelen voor een freelance opdracht?

Dat kan zeker als het mogelijk is binnen de planning. Ik steek graag een handje toe ter plaatse bij u op kantoor of werk een specifiek project uit waarvoor u mijn grafische stijl kan gebruiken. Als freelancer werkte ik reeds voor oa. Mortierbrigade en Sanoma Media. Ik heb ervaring in verschillende niches waar de grafische programma's essentieel zijn, zoals bv. retouching van fotografie, patroonontwerp voor textiel, product/speelgoed ontwerp, illustraties, storyboarding etc.

Hoe ecologisch is Inkspired?

Bij Inkspired werken we met een breed gamma aan papiersoorten en materialen. Dat kan het ontwerp echt uniek maken en tot een niveau hoger brengen. Vooral bij minimalistische ontwerpen is de papierkeuze en druktechniek van groot belang vinden wij. 

Bijna alle papiersoorten in ons geliefde aanbod hebben het internationaal gekende FSC-keurmerk. Je hebt hun logootje vast hier en daar al zien staan op jouw aankopen. FSC staat voor Forest Stewardship Council en zet zich sterk in voor het behoud van bossen over de hele wereld. In tijden van klimaatverandering is dit erg belangrijk. De organisatie voorkomt massale ontbossing en wil lokale biodiversiteit bewaren door hun strenge maatregelen. FSC houdt eveneens rekening met het sociale en economische welzijn van bosarbeiders en lokale gemeenschappen. 

 

FSC-gecertificeerde bossen worden opgedeeld in percelen, waaruit maar een beperkt aantal bomen mogen worden gekapt. Hierna wordt het gehele perceel gemiddeld 30 jaar met rust gelaten om te herstellen. Zo blijft het bos gezond, en is de bijgroei in de herstelperiode groter dan de voorafgaande houtkap. Dit helpt het verminderen van CO2, maar verzekert ons ook dat we in de toekomst papier kunnen blijven gebruiken.

 

Onze favoriete papiersoorten hebben niet alleen het FSC-keurmerk, maar ook het Europees Ecolabel, het milieukeurmerk van de Europese Unie. Dit keurmerk focust eveneens op de duurzame herkomst van het papier, maar ook op milieuverantwoorde productieprocessen. Het stelt strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen. 

 

Over verpakkingen gesproken. Bij Inkspired hebben we natuurlijk een zwak voor alles wat mooi is gemaakt, maar het zou kunnen dat de doos waarin jullie afgewerkte producten zitten, ééntje is die we hebben hergebruikt. Deze herken je door de sticker die erop kleeft met het recyclage icoon. 

 

Niet alleen de dozen recycleren we, maar jullie aankondigingen zelf kunnen ook gedrukt worden op gerecycleerd papier. Die zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens supermooi van korrel en textuur. Vaak zijn mensen aangenaam verrast als ik bij hun keuze nog toevoeg dat hun uitnodigingen gemaakt zijn van bv. cacaoschilfers, hennep of bloemen. 

We kunnen er zelfs zover in gaan dat je volledige bloemblaadjes in het papier kan zien bij de persing van het papier. 

Er bestaat ook papier met zaadjes in die je  gewoon in je tuin kan planten om er later een mooie bloem van te krijgen. Heel veel opties dus én ook nog eens ecologisch! 

 

Inkspired verzorgt niet alleen de uitnodigingen, maar ook dagelementen zoals bv. signalisatie en decoratieve borden voor op events. Wanneer we op hout drukken of graveren gebeurt dit ook op FSC-gekeurde soorten. Eveneens borden met een wit oppervlak kunnen ook FSC goedgekeurd, pvc-vrij of gerecycleerd zijn. 

 

Ben je niet zeker of jouw wilde ideeën en keuzes van drukwerk wel ecologisch zijn? Ik bespreek het graag met jullie tijdens onze ontmoeting en laat jullie dan ook opties en alternatieven zien. Ik begeleid jullie graag om gerichte keuzes te maken rekeninghoudend met het milieu en jullie vooropgesteld budget.

 

Inkspired werkt met klanten uit alle uithoeken van het land en ook ver daarbuiten. Toch doen we een dubbel sprongetje als we voor klanten uit onze regio Oost-Vlaanderen mogen werken, want dat draagt bij tot minder lang in de auto zitten, a.k.a. minder CO2 uitstoot. We proberen ook zoveel mogelijk bestellingen te bundelen voor 1 afhaalmoment per klant.

 

De werkplek van Inkspired is tegelijk ook de plek waar we wonen, dus hier komt er geen woon-werk-verkeer aan te pas. Het kan altijd beter, want hollen van her naar der hoort nu ook eenmaal bij het zelfstandig zijn, maar op deze manieren dragen we graag ons steentje bij waar mogelijk.