Ontwerp op maat voor gelegenheden

Persoonlijke aanpak

Inkspired creëert unieke concepten voor jouw huwelijk, de geboorte van jouw baby, je verjaardag of een ander speciaal moment in jouw leven. Er wordt samen met jou meegedacht om de uitnodigingen of ander gelegenheidsmateriaal van jouw dromen te realiseren, helemaal volgens jouw wensen, beginnend van een wit blad papier.

Werkwijze

  1. Contacteer me. Dat kan via dit invulformulier.
  2. Bespreking. Het bespreken van een project doe ik het liefst persoonlijk, zo kan ik gemakkelijker hoogte krijgen van jouw unieke smaak en persoonlijkheid. We bespreken dan jouw wensen, budget en timing. Het is handig als je al een ruw idee hebt van de inhoud en eventueel oplage. Ik hou van klanten die inspiratiemateriaal meebrengen of hun Pinterestbord met mij willen delen. Hoe meer informatie ik ontvang, hoe beter ik daarop kan inspelen. Sommigen hebben al een goed idee van wat ze willen, maar anderen kunnen zich overweldigd voelen door de vele opties. In dat geval begeleid ik je daar met plezier in. Uit onze ontmoeting kunnen we  afleiden of we een goede match zijn en kan jij dus ook beslissen of je graag met mij verder in zee wilt.
  3. Offertefase. Gebaseerd op de ontvangen informatie stel ik een kostenraming op en een timing die haalbaar is om jouw project af te ronden. De kostenraming die ik opstel bevat meestal vermoedelijke hoeveelheden en is dus indicatief. De prijs is afhankelijk van het type ontwerp, papiersoort/materiaal, formaat, oplage, techniek en afwerking. De timing is afhankelijk van welke (druk)technieken je kiest, hoe gevuld mijn agenda op dat moment is en hoe vlot de algemene communicatie verloopt.
  4. Designfase. Afhankelijk van het soort project kan er een voorschot gevraagd worden en kan ik het designprocess starten.
  5. Digitale proef. Je kan een digitale versie van het ontwerp bekijken en goedkeuren indien het beantwoordt aan jouw wensen. In het geval dat er nog wijzigingen zouden moeten gebeuren, bespreken we dit en passen we deze aan. Wanneer er meerdere veranderingen zouden nodig zijn of zaken moeten aangepast worden die een grote impact hebben op het ontwerp kan er een meerkost worden aangerekend.
  6. Productiefase. Na je goedkeuring  zetten we alles klaar voor druk en kunnen we het productieproces in gang zetten. Inkspired werkt samen met ervaren drukkers, letterpressers en andere creatieve handige harry’s. Indien je zelf ervaring hebt in de sector, kan ik je ook een drukklaar bestand opsturen waarmee je zelf naar een drukkerij kan of verder aan de slag kan.
  7. Afgewerkt Product. Als je ervoor gekozen hebt om het ontwerp en de productie (druk) via Inkspired te laten verlopen, dan laten we jou via mail of telefonisch weten wanneer het materiaal voor je klaarstaat. We vragen steeds jouw toestemming om je afgewerkt project op onze site en sociale media te posten. Wij hopen dat je tevreden zal zijn, dus laat ons gerust weten je wat van het resultaat vond!
Veelgestelde vragen

Hoelang op voorhand moet ik jou contacteren voor mijn huwelijk?

Vanaf jullie een datum geprikt hebben, kan je eigenlijk al bij mij terecht. Ik neem graag voldoende tijd voor elk uniek project zodat we beiden tevreden kunnen zijn met het eindresultaat, dus contacteer me best genoeg op voorhand. Sommige periodes zijn sneller volboekt dan andere (i.v.m. trouwseizoen, einde van het jaar, etc.). Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project kan je mij vroeger contacteren, maar hieronder vind je als voorbeeld enkele richtlijnen voor wanneer je specifiek drukwerk dient te versturen:

- save the dates: 4 à 8 maand op voorhand, tot zelfs 12 maand op voorhand als je gasten uit het buitenland hebt of jouw huwelijk in het buitenland doorgaat

- huwelijksuitnodigingen: 2 maand, ten laatste 6 weken op voorhand. Net zoals bij de save the dates kan je de uitnodigingen vroeger uitsturen voor gasten uit het buitenland of als jouw huwelijk zelf in het buitenland doorgaat.

- bedankingen: 2 à 4 weken na de huwelijksdag of de huwelijksreis.

Hou hierbij rekening dat afgezien van de ontwerpfase, er nog tijd nodig is voor het productieprocess (druk). Voor letterpress kan dit gaan van een 10-tal werkdagen, voor digitale druk moet je rekenen op een 5-tal werkdagen.

Hoelang duurt het om een project op maat te ontwerpen?

Dat hangt af van de grootte en complexiteit van het project, mijn beschikbaarheid en de tijd dat er valt tussen het heen en weer communiceren van feedback. Stuur gerust een mailtje via het contactformulier om dit te bespreken.

Wat kost het om een project op maat te ontwerpen en te realiseren (drukken)?

Dat hangt af van de grootte en complexiteit van het project, alsook de materialen, technieken en afwerking. Wil je bijvoorbeeld een letterpressuitnodiging, dan zal de kost hoger liggen dan een uitnodiging die digitaal gedrukt wordt. Wil je bijvoorbeeld een uitnodiging met gepersonaliseerde illustraties, dan zal de kost ook hoger liggen dan een uitnodiging die bestaat uit lettertypes en enkele grafische elementen. Omgekeerd kan de kost gedrukt worden door verschillende technieken door elkaar te gebruiken. Heb je een bepaald budget voor ogen, dan proberen we daar zo goed mogelijk naar te werken. Stuur gerust een mailtje via het contactformulier om een afspraak te maken.

Ik heb een bepaald budget voor ogen, kan je daarin werken?

Wanneer we binnen een bepaald budget werken geven we je opties waaruit je kan kiezen om de kosten te drukken. Dit kan gaan van het soort ontwerp, het soort papier, het formaat, de druktechniek, de oplage tot de hoeveelheid kleuren die gebruikt worden. We proberen zoveel mogelijk jouw gewenste resultaat te bereiken binnen het vooropgestelde budget en begeleiden je daarin.

Ik heb een bepaalde druktechniek en/of speciaal materiaal in gedachten, maar weet niet of dit mogelijk is?

Inkspired werkt samen met een hoopje ervaren drukkers, letterpressers en andere creatieve handige harry’s om jouw wensen te realiseren. Heb jij een speciale druktechniek of materiaal in gedachten, dan doe ik graag het nodige om jouw idee te verwezenlijken.

Wat is letterpress, hoe lang duurt het en wat kost het?

Letterpress is een eeuwenoude printtechniek dat vandaag nog steeds wordt geapprecieerd door zijn ambachtelijke kenmerken. Het drukken met een letterpress vergt een goed oog voor detail en precies meetwerk. Elk kaartje wordt manueel in de machine gevoed. Elke kleur wordt met de hand gemengd en apart gedrukt, daarom zie je bij letterpress meestal ontwerpjes die bestaan van1 tot 3 kleuren. Van een digitaal ontwerp wordt een cliché gemaakt. Dit cliché wordt met de inkt in een dik en zacht papier gedrukt, dat creëert diepte die je kan zien en voelen. Na het schoonsnijden verkrijg je dus een kaartje dat elegantie en ambacht uitstraalt.

Deze originele techniek is een tijdsrovend process, bij gevolg moet je dus rekenen op een wachttijd van een 10-tal werkdagen. Voor letterpress geboortekaartjes kan de wachttijd verkort worden naar een 5-tal werkdagen.

De kost is afhankelijk van verschillende factoren zoals ontwerp, aantal kleuren, papiersoort, formaat en oplage. Bij letterpress zijn vooral de opstartkosten hoog, maar hoe meer je bestelt, hoe minder de kost per kaartje. Het is dus best dat je in je eerste bestelling een voldoende hoeveelheid bestelt, want als je moet bijbestellen komen er opnieuw de opstartkosten bij.

Wat is het verschil tussen offset en digitale druk? Hoelang duurt het voor de druk van kaartjes?

Offset druk is één van de meest gebruikte druktechnieken. Deze druktechniek wordt voornamelijk gebruikt voor het drukken van kranten, tijdschriften en commercieel drukwerk. Offset drukwerk is vooral aan te raden bij een hoge oplage. Voor kleinere oplages en gepersonaliseerd drukwerk is het voordeliger om voor digitale druk te kiezen. Toch wordt digitaal drukwerk niet gezien als vervanger van offset druk, ze zijn complementair. Voor sommige toepassingen moet er toch gekozen worden voor offset, bv. wanneer Pantone-kleuren of de kleurechtheid een grote rol speelt.

Afhankelijk van de papiersoort moet je voor de druk een 5-tal werkdagen rekenen.

Ik heb een dichte deadline, kan je mij helpen?

Wij doen ons best om ook dichte deadlines te halen. Hou er rekening mee dat het productieproces (druk) niet altijd kan versneld worden en je soms zal moeten kiezen voor een ander materiaal (papiersoort) of techniek om de deadline te kunnen halen. Hou er rekening mee dat er bij zeer dichte deadlines een “rushfee” kan bijkomen.

Hoelang op voorhand moet ik jou contacteren voor de geboorte van mijn baby?

Ik neem graag voldoende tijd voor elk uniek project zodat we beiden tevreden kunnen zijn met het eindresultaat, dus contacteer me best genoeg op voorhand. Sommige periodes zijn al sneller volboekt dan andere (i.v.m. trouwseizoen, einde van het jaar, etc.). Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project kan je mij vroeger contacteren, maar voor een geboorte raad ik aan om ongeveer 3 maand voor de uitgerekende datum contact met mij op te nemen.

Hou hierbij rekening dat afgezien van de ontwerpfase, er eveneens tijd nodig is voor het productieprocess (druk). Normaalgezien moet je voor het drukken van digitale kaartjes rekenen op een 5-tal werkdagen en voor letterpress op een 10-tal werkdagen, maar voor geboortes kan dit wel sneller gaan omdat dit soort gelegenheidsdrukwerk meestal ook sneller de deur uit moet dan bv. gelegenheidsdrukwerk voor een huwelijk. 

Wat gebeurt er met het geboortekaartje eens mijn baby geboren is?

Op de dag van de geboorte contacteer je ons met de ontbrekende gegevens (datum, gewicht,
lengte, ...) en de naam als die nog niet werd verwerkt in het voorontwerp. Wij passen het kaartje dan aan en laten het drukken of we sturen jou een drukklare pdf indien je liever zelf naar de drukker stapt.

Als je via ons de geboortekaart laat drukken, dan laten we je via e-mail of telefonisch weten wanneer het drukwerk klaar is.

Kan jij ook zorgen voor de extraatjes van een geboorte, zoals doopsuikerdoosjes?

Naast het geboortekaartje zelf kan ik ook zorgen voor bijpassende doosjes, buttons, magneetjes, stickers, zakjes, labels, enveloppen, etc. Heb jij een idee en zie je het hier niet tussenstaan? Laat het mij gerust weten via het contactformulier.

Hoeveel kost het om mijn gelegenheidsdrukwerk met de post te versturen?

Dat is afhankelijk van de afmetingen en het gewicht. Je kan dit laten berekenen in jouw postkantoor. 
Wil je graag op voorhand maken dat jouw uitnodiginen binnen een genormaliseerde zending vallen, dan kunnen we dit bespreken en implementeren in het designproces.

Ik heb een mooi ontwerpje gevonden op het internet, kan je dit namaken?

Inkspired haalt eer uit haar werk door unieke concepten op maat te creëren. Hierdoor en uit respect tegenover de ontwerpers en eigenaars van het originele ontwerp doe ik dat niet. Maar laat me zeker weten wat jij er zo speciaal aan vindt en dan kan ik zeker en vast iets voorstellen dat je net zo graag of liever zal zien.

Wat als ik mijn bestelling zou willen annuleren?

Dat kan altijd, maar hou er rekening mee dat er zal gefactureerd worden hoeveel er al aan het project werd gewerkt. Zolang ik nog niets heb ontworpen, zal ik je uiteraard ook niets aanrekenen. Dus als je zou willen annuleren, doe het dan best zo snel mogelijk.

Ik kan me moeilijk vrijmaken om bij jou langs te komen tijdens jouw kantooruren. Kan ik op een ander tijdstip komen?

Mijn kantooruren zijn van maandag tot vrijdag van negen uur 's morgens tot vijf uur 's avonds. Ik heb deze kantooruren bewust opgesteld omdat ik mezelf grenzen moet opleggen. Als ik dit niet zou doen, ben ik er zeker van dat ik al mijn tijd zou vullen met design opdrachten, terwijl mijn familie en geliefden die tijd ook op prijs stellen. Uiteraard doe ik mijn best om ook buiten de kantooruren vragen en communicatie per mail te verwerken. Laat me gerust weten wanneer je wél zou kunnen afspreken en dan kunnen we een oplossing vinden die voor ons beide past.

Ik woon niet bij jou in de buurt, kan ik toch iets laten ontwerpen door jou?

Mijn kantoor bevindt zich in Berlare, tussen Gent en Antwerpen. Je bent er altijd welkom om eens samen te zitten. Ik kom ook graag eens bij jou langs als je dat liever hebt. Het liefst maak ik een persoonlijke afspraak, zo kan ik het best aanvoelen wat uw wensen zijn en en wat uw visie is. Maar indien we vrij ver van elkaar verwijderd zijn kunnen we bv. een skypegesprek opstellen. Contacteer me gerust via het formulier en dan regelen we een gepaste afspraak.