26/10

Het verlovingsseizoen komt eraan !

Toen ik in Amerika was kwam de term al opduiken in de televisiespots. Ow ja, “guys, get ready for Engagement Season”. We hebben dus niet alleen een seizoen waarin koppels vaak trouwen, maar ook een seizoen waarin de man (of vrouw) het meest op de knieën gaat. De piekperiode gaat van december tot februari, waarschijnlijk ook gerelateerd aan de vele feestdagen die men met al de vrienden en familie viert. Eens je gevraagd bent om met je geliefde te trouwen begint het molentje in je hoofd te draaien. Vragen zoals “op welke locatie gaan we trouwen”, “waar vind ik mijn jurk/kostuum”, “wat is mijn stijl”, “wat met mijn huwelijksuitnodigingen”, en zo veel meer komen boven.

Heel veel inspiratie kan je al opdoen via allerlei wedding blogs. Jouw stijl kan je bepalen door een moodboard te creëren op Pinterest. (Hier vind je alvast een Pinterestbord vol met wat ikzelf geweldig mooi vind).

En natuurlijk kan je een aantal beurzen bezoeken om op zoek te gaan naar de mensen die het huwelijk van jouw dromen kunnen realiseren.

Dit weekend ging ik naar Engaged Event (foto 1), een unieke trouwbeurs in Delft. Nuja, een “beurs” is eigenlijk de verkeerde woordkeuze, want je hebt echt niet het gevoel dat je alleen maar flyers in je handen geduwd krijgt. Bij bijna elke stand hebben we gezellig even staan praten, veel inspiratie opgedaan en leuke mensen leren kennen.

En dan zijn er nog de workshops voor de DIY-bruidjes. Eén van de workshops op het event was “wedding styling” met Holly Marder van avenuelifestyle.com. Holly’s werk was al te zien in bladen zoals vtwonen en blogs zoals Decor8 en Style Me Pretty Living. Als opdracht moesten de mensen die de workshop volgden een tafel voor twee stylen met de props die beschikbaar waren (foto 2 en 3).

Wat betreft trouwuitnodigingen, daar kan ik als grafisch ontwerper wel even over doorgaan. Laat het zeker weten als jullie hierover graag een aparte blogpost willen lezen en welke vragen jullie graag beantwoord willen zien. Ga alvast eens kijken in de F.A.Q. sectie van ontwerp op maat voor gelegenheden.

Eindigen doe ik met een quote gezien op Engaged Event: “If it’s not out there, and you want it - create it.”

Credits:
Foto 1 & 3: instagram van @inkspireddesignstudio
Foto 2: instagram van @holly_avenuelifestyle

Plaats een comment